EXPLOSION

Sitter fortfarande och försöker lugna ned mig efter vad som hände på vägen hem från jobbet idag.

Vill börja med att säga att ja, jag har en väldigt kort stubin och idag så sa jag "boom".

Jag och Yasha sitter på tuben när ett gäng pojkar kommer på och sätter sig bakom oss ( de är som äldst 13 år gamla och de var 6-7 st).

En av dess pojkar skulle gå av vid en station för att rasta sina hundar, men det tyckte inte de andra så de hindrar honom vid flera stationer där hans tåg kunde gå med. Till slut så bad jag dem sitta ner på tuben som vanligt folk.

Varav jag får en kommentar att jag ser ut som en häst, men sedan kom den pojken på att det är tjurar som har ring i näsan inte hästar ( detta vågade han inte säga till mig utan skulle viska till sina kompisar, men hallå! Har ni sett vad en tjur kan göra med sina horn på människor? Jag säger bara AJ, Så visst kalla mig tjur du söta pojk som inte har varit med om något i ditt liv :) ).

Den pojke som skulle gått av för att rasta sina hundar börjar nu klaga över hur de kommer kissa inne och även kanske bajsa. Hur jobbigt det kommer vara för han kommer behöva plocka upp efter dem. ( Ja gud stackars dig, låt oss inte tänka på hundarna som faktiskt hållit sig så länge att de faktiskt kissar på sig.)

Han fortsätter med att klaga om hur en av hundarna tuggat på hans telefon så då hade han slagit den med sin bandyklubba. Då vänder jag mig om i chock och tittar på honom.

Antar att det var lite obehagligt, så han ändrar sig snabbt och säger att han skämtar så klart för sånt gör man ju inte. Hans kompisar säger att de minsann hade slagit hunden och de rabblar upp alla mängder med sätt.

Klubba, stenar , skruvmejsel eller "bara" slå med näve.

Nu får jag nog, jag skiter fullständigt i om de skämtar eller inte. En del saker skämtar man fan inte om.

Stationen som kom var min så hann ju inte läxa upp dem som jag ville. Men jag börjar med att säga att de ska växa upp, att det ALDRIG är okej att skämta om misshandel och att de inte kommer göra någon av dem coola.

Det är INTE coolt att slå försvarslösa djur.

De som de flesta pojkar i gäng som jag stöt på börjar tjafsa tillbaka. mitt svar blev bara "väx upp för fan och sluta jiddra"....

Ja inte den bästa uppläxningen och jag tvivlar på att de kommer sluta. Men det var allt jag hann med och jag tänker inte stanna kvar på tuben för att fortsätta.

Detta är vad som är fel på samhället, INGEN säger till andras barn när de missköter sig. Så när Föräldrar inte är där, då får man minsann bete sig som en idiot för då är man cool.

För det är ju vad allt handlar om eller hur? Att man från åldern 13 och uppåt att man ska vara cool. För att ha en egen syn på saker går inte, då kanske du inte fårvara med de coola gänget mer.

Jag har ALDRIG varit i det coola gänget och är stolt över det. Jag har istället varit den som blivit mobbad men haft riktiga vänner.

Att vara cool eller populär vid 13 års ålder spelar ingen roll när du är vuxen. Det är inget du kan använda när du söker jobb. INGEN kommer bry sig, men ändå ska unga människor känna att de måste vara i dessa gäng. Varför?

Jag tror att det är för att de själva inte ska bli offer för mobbning. Men vad vet jag?

Jag tror bara att om fler vuxna hjälper till och faktiskt bryr sig och visar att allt beteende är INTE okej, så skulle det kanske inte vara så här. Men det kommer vi aldrig få veta eller hur?

För det är för få som vågar öppna munnen.

Nu ska jag fortsätta lugna ned mig med en mugg oboy.... 





Tack och hej!

// Tjuren Therése
Allmänt | | Kommentera |
Upp