Jobbigaste beslut man kan ta.

Som många vet har Enzo varit sjuk sen i våras och ett tag var han så dålig att veterinären inte visste om han skulle klara sig eller inte, detta var innan de visste vad som var fel på honom.
 
Efter många prover och operationer var det klart att Enzo's tarm läcker protein vilket har resulterat till att han får BARA äta veterinär torrfoder och som godis ibland gurka(då det är endast vatten) och det är det han kommer få äta. Så länge han lever. Men det är ju inte så farligt säger ni.
 
Men tänk en då att vara KONSTANT hungrig och att helt plötsligt bara börja må jätte dåligt och spy i mängder och även spy upp blod.
älåter det fortfarande inte så farligt?
 
tänk dig då att medicinen du faktiskt äter långsamt bryter ner dig från insidan och det är oklart hur lÄngelholm du har kvar att leva innan allt stänger av.
 
Då vet jag inte vad jag ska säga mer, än att ni kanske måste lära en att släppa taget. 
 
Vi ska avstå lite och hoppas att Enzo mår bättre, men jag vill inte att hans sista tid ska vara fylld med smärtor och spyor.
 
och om ni låter era djur genom gå detta bara för att ni inte kan säga hejdå...ja då kanske det är dags att fråga sig själv om man faktiskt är en djurvänlig och tänker på djurets bästa...
 
En annan sak som många inte vet om djur heller är att de kan vara väldigt sjuka utan att visa det för dig. Det är en instinkt. Om man visar sig sjuk eller svag är man ett lovligt Byte för andra djur. Nu har våra husdjur inte så många rovdjur efter sig, men instinkterna sitter ju kvar. 
 
Så titta verkligen på era djur när de är sjuka, försök att tänka på han/hennes bästa och inte på ditt egna. 
 
Allmänt | | 2 kommentarer |
Upp